sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Information in English

The Independents – election themes


Communication

  • in the student union

    • The website renewal must be finished. Information in English too.

    • The theme year of communication draws to an end but informing must not stop.

  • in the university

    • UEF Intra must be developed: the information crucial to students must be easily found.

    • Who is responsible of what? – “it’s none of my business” is too common an answer.


Taking over the campus!

  • atmosphere

    • hang-out places

    • group work places

    • sofas and benches on the campus

  • the library

    • the possibility to use the library in the evenings and nights must be further developed

    • The reservation payments are worrying – how can equal studying opportunities be ensured?

    • The costs of studying should be as low as possible.

  • the student union to the campus

    • The staff and services must be brought closer to students.

      • microwave, fridge, coffee maker and board games etc. to the campus too!

    • The property at Suvantokatu for rent.


List of candidates


Linkki2 Herranen Jussi, theology

3 Ihalainen Eetu, social sciences

4 Kondra Anna, German and theology

5 Laitinen Lauri, Russian

6 Leirilaakso Tommi, history

Linkki7 Lindholm Tuomas, social policy

Linkki8 Oinonen Katja, Russian

9 Raudaskoski Miika, history

10 Rissanen Anniina, teacher education: classroom teacher studies

11 Surakka Anne Ilona, Russian

12 Tuutti Emmiina, student counselling studies -> information in English too!

13 Yakovlev Leonid, history


tiistai 18. lokakuuta 2011

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

2 Jussi Herranen


(esittelyteksti tulossa)

3 Eetu Ihalainen





Olen Eetu Ihalainen,

ikää on 18 vuotta ja opiskelen yhteiskuntatieteitä Joensuun kampuksella ensimmäistä vuotta. Lukioajoista lähtien olen ollut kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä päätöksenteosta. Kiteen lukion
oppilaskunnan puheenjohtajana toimin 2009-2010 ja nykyään olen Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Nuorten ryhmän jäsen. Haluan nyt myös omalta osaltani olla kehittämässä yliopistoa ja kampusta eteenpäin.

Entisenä lukion oppilaskunnan tiedottajana ymmärrän tiedottamisen merkityksen ja vaikka olen uunituore yliopistolainen, olen huomannut jo puutteita tiedottamisessa. Esimerkiksi kirjaston muuttuneet maksukäytännöt tulivat kuin salamana kirkkaalta taivaalta. Minkään asian ei pitäisi tulla yllätyksenä ja
tiedottamiseen on panostettava. Toiseksi ylioppilaskunnan poissaolo kampukselta hämmentää, ylioppilaskunnan tulisi olla oppilaiden joukossa.

Tietenkään uutena opiskelijana en vielä kaikkia epäkohtia ole tiedostanut ja minulle saa rohkeasti tulla esittämään näkemyksiään. Minkään puolueen virallista kantaa ei taakallani ole, joten uskallan ajatella, sanoa ja toimia kuin ajattelen - opiskelijoiden parhaaksi.

4 Anna kondra

Olen opiskellut monta vuotta niin humanistisia aineita kuin kasvatustieteen ja kaupallisen alan aineita. Olen istunut niin tiedekuntaneuvostossa kuin muutoksenhakulautakunnassa. Olen istunut vararehtorin luona valittamassa opetuksen huonosta laadusta ja peräänkuuluttanut milloin milläkin tavalla laatua ja palvelua tässä yliopistossa.

Olen nähnyt ja kokenut elämässä kaikenlaista, enkä jaksa tapella itselleni kunniaa ja gloriaa. Puoluepolitiikka ei kiinnosta, kyynärpäätekniikka ei kiinnosta, selkäänpuukottelu ei kiinnosta enkä jaksa tapella siitä, että saan mahdollisimman hyvän poliittisen uran joskus tulevaisuudessa.

Minua kiinnostaa oikaista vääryyksiä, vaatia laatua, vaikuttaa ympäristössäni niihin asioihin, joilla on oikeasti merkitystä. Jos homma ei toimi, pitää tehdä jotain. Ja olen tottunut toimimaan.

En pelkää sanoa ääneen, mitä ajattelen, mutta olen oppinut valitsemaan omat taisteluni.

6 Tommi Leirilaakso

(kuva ja esittely tulossa)

5 Lauri Laitinen


Moro!

Olen Lauri Laitinen ja opiskelen toista vuotta venäjän kieltä ja kääntämistä Joensuun kampuksella. Tällä hetkellä toimin myös ainejärjestömme Iskran hallituksessa tapahtumavastaavana.

Lähdin edustajistovaaleihin ehdolle, koska opiskelijoiden hyvinvointi on minulle tärkeää ja koen että ISYY on yhdessä ainejärjestöjen kanssa keskeisessä osassa sen luomisessa. Laadukkaiden ja monipuolisten tapahtumien järjestäminen on tärkeää jatkossakin, jotta opiskelijat saavat vastapainoa arjen rutiineihin. Tapahtumat vaativat myös paikkoja ja mielestäni esimerkiksi Skarpin kunnostamista tulisi harkita.

Toinen tärkeä asia, mihin haluaisin vaikuttaa, on yliopiston tiedotuskulttuuri. Opiskelijoilla tulisi olla mahdollisuus kertoa mielipiteensä tulevista muutoksista ja esittää omia näkemyksiään asioiden parantamiseksi. Viime aikoinahan tästä on saatu useita päinvastaisia esimerkkejä filosofian, tulostuskiintiöiden ja kirjaston varausmaksujen muodossa. Tiedotuksen toimiminen on tietysti olennaista myös tapahtumien järjestämisessä.

Miksi sitten puolueettomat? Yksinkertaisesti siitä syystä, että mielestäni edustajistossa tulee ajaa ensisijaisesti opiskelijoiden, eikä poliittisten puolueiden, asiaa. Kaikenlaiset ryhmäkurit ja puolueohjelmat eivät kuulu yliopistoon. Mielestäni puolueettomissa on paras mahdollisuus olla aidosti ajamassa eteenpäin asioita ilman aatteiden muodostamia kahleita. Tule rohkeasti nykimään hihasta, jos näet minut kampuksella, kuuntelen ja pyrin olemaan apuna asiassa kuin asiassa.

Älä ole hiisi, valitse viisi!

7 Tuomas Lindholm

Olen toisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija Joensuun kampuksella. Tällä hetkellä toimin ainejärjestöni Praxis ry:n hallituksessa sosiaalipoliittisena vastaavana sekä Joensuun sopo-jaoston varapuheenjohtajana. Jälkimmäiseen pestiin liittyen vastaan myös ISYY:n hengailuiltojen järjestämisestä.


Toivoisin ISYY:n olevan opiskelijaläheinen ja helposti lähestyttävä. Olisi hienoa jos ylioppilaskunta näkyisi opiskelijoiden arjessa yhteisöllisyytenä ja viihtymisenä kampuksilla. Yksi tärkeä konkreettinen muutos kohti tätä unelmaa olisi saada yo-kunnan tilat kampukselle myös Joensuussa. Yo-kunnan tilat voisivat toimia nykyistä enemmän kohtaamispaikkoina.


Kampus kuuluu opiskelijoille: sen tulisi olla opiskelijoiden omaa tilaa, ja kampuksen tilojen tulisi olla joustavasti käytettävissä opiskelijan ehdoilla. Esimerkiksi iltakäyttö olisi mahtavaa, yhteistä vastuuta tiloista unohtamatta. Kampuksen tulisi tarjota mahdollisuudet yhdessä opiskeluun, keskusteluun ja kasvamiseen.


Kaipaan lisää kohtaamisen mahdollisuuksia suomalaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden välille. ISYY:n tapahtumissa ja traditioissa tulisi ottaa huomioon kansainväliset opiskelijat niin, että opiskelijat tulisivat luontevasti samoihin tapahtumiin ja harrastuksiin. Esimerkiksi heikko suomen kielen taito ei saa olla esteenä osallistua.

8 Katja Oinonen

Kuka?
Oinosen Katja.


Mitä?
Venäjää ja saksaa, opettajaopinnot sekä liuta muita sivuaineita.


Milloin?
1987. 2007.

Missä?
Joensuussa. JoY:ssa ja sittemmin UEF:ssa.

MIKSI?
Minulla on takanani pitkähkö taival niin opiskelijana kuin opiskelijoiden etujen ajajana. Kolme vuotta ainejärjestön (vara)puheenjohtajana ja vuosi ISYY:n järjestöjaoston puheenjohtajana ovat saaneet minut ymmärtämään niin ainejärjestöjen kuin yksittäisten opiskelijoidenkin tarpeet ja huolenaiheet. Viime vuoden olen ollut Puolueettomien varaedustaja edustajistossa ja tämän vuoden ISYY:n hallituksessa kv- ja toimintavastaavana (liikunta, kulttuuri, tapahtumat). Ylioppilaskunta on siis toimintaympäristönä ja vaikuttamisen kenttänä hyvin tuttu. Intoa ja puhtia minulta löytyy edelleen, jotta se opiskelijan parempi huominen olisi edes askeleen lähempänä. Uskon, että tähän päästään satsaamalla meidän hyvinvointiimme - fyysisen ja psyykkisen terveyden hoitoon, toimivaan opinto-ohjaukseen, liikuntapalveluihin ja opiskeluympäristön toimivuuteen ja viihtyvyyteen.

Olen äänesi arvoinen.

9 Miika Raudaskoski


Olen 22-vuotias historian opiskelija ja menossa on neljäs vuosi yliopistossa. Sivuaineita on tullut luettua tavoitteena valmistua täältä historian, yhteiskuntaopin ja uskonnon opettajaksi sekä kenties vielä luokanopettajaksi. Olen lähtöisin Joensuun Noljakasta, varttunut Viinijärvellä ja palannut jälleen takaisin joensuulaiseksi. Verenperintöä on Pohjanmaalta ja Kainuusta, mikä selittänee sen, että sanon asioista suoraan ja kipakasti. Omien opintojen ohella olen nyt toista vuotta tuutoroimassa historian fukseja ja lisäksi toimin ainejärjestölehden toimitussihteerinä. Tämän kaiken vastapainoksi harrastan lenkkeilyä, pyöräilyä, hiihtoa, dekkareita ja matkailua. Lisäksi olen innokas penkkiurheilija, eritoten jalkapallo on lähellä sydäntä.


Lähdin edustajistovaaliehdokkaaksi, koska Itä-Suomen yliopisto näyttää vuodesta toiseen tarjoavan enemmän tai vähemmän ikäviä yllätyksiä opiskelijoilleen. Toivon voivani olla mukana vaikuttamassa siihen, että ylioppilaskunta toimisi entistä vahvempana opiskelijoidensa etujen valvojana. Koska joudumme maksamaan pakkojäsenmaksun, pitää rahalla saada myös vastinetta. Ylioppilaskunnan virallinen edustus loisti poissaolollaan viime joulukuussa järjestetyssä mielenosoituksessa, jossa vaadimme avoimempaa päätöksentekoa ja parempaa tiedottamista. Olin mukana tuon mielenosoituksen valmistelussa ja lehtikirjoittelussa, joten siltä osin itsensä likoon laittaminen yhteisten asioiden puolesta on jo tuttua. Kenties saavutimme tuolla ”rähinöinnillä” jotain, mutta ei maailma valmiiksi tullut. Tänä syksynä opiskelijoiden tulostuskiintiöitä alennettiin ja kirjasto otti käyttöön käsittämättömän varausmaksujärjestelmän. Kummastakaan asiasta ei liiemmin tiedotettu, vaan niistä ainoastaan ilmoitettiin. Tämän vuoksi pitää vielä katsoa tämä edustajistovaalikortti, ennen kuin voin hyvällä omalla tunnolla tästä ”firmasta” valmistua.


Puolueettomat oli aikalailla itsestään selvä vaihtoehto, sillä en ole minkään puolueen jäsen. En myöskään näe puoluepoliittista ryhmittäytymistä parhaana ja oikeana tapana ajaa opiskelijoiden etua ylioppilaskunnassa. Tärkeintä pitää olla vaikuttaminen asioihin, ei puoluekirjan taakse ryhmittäytyminen tai poliittisten irtopisteiden kalastelu. Jos haluat edustajistoon uuden kasvon ajamaan yhteisiä asioita, valitse numero ja äänestä. Jörn Donneria mukaillen: Äänestäminen kannattaa aina!

10 Anniina Rissanen

Hei kaikille!


Olen Anniina Rissanen, 4. vuoden luokanopettajaopiskelija, joka löytää itsensä nyt toista kertaa edustajistovaalien ehdokkaiden joukosta. Kaksi vuotta sitten olin ensimmäistä kertaa ehdolla, jolloin pääsin ensin ryhmämme yhdeksi varaedustajaksi ja myöhemmin varsinaiseksi edustajaksi. Edustajistossa olen toiminut sääntövaliokunnassa ja tulevaisuusvaliokunnassa sekä ryhmämme puheenjohtajana. Kokemusta minulla on myös ainejärjestöpuolelta sekä filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa opiskelijajäsenenä toimimisesta. Puolueettomat ryhmänä on mielestäni ollut hyvä taustaryhmä, jossa on saanut vapaasti yhdessä etsiä ja luoda uutta.


Ehdokkaaksi lähtemään näihin vaaleihin sai halu tuoda jatkuvuutta edustajistoon. Haluan olla yhtenä osana tukemassa uuden edustajistopolven astumista vastuuseen. Edustajistossa tarvitaan mielestäni sekä kokemusta että uusia, tuoreita ideoita. Tärkeinä asioina pidän edelleen opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämistä sekä opintojen laadukkuutta. Toivoisin, että jokaisella opiskelijalla voisi olla kokemus, että ylioppilaskunnalla on jotain annettavaa hänen elämäänsä.


Edustajistotoiminnan kehittäminen on myös yksi mielestäni tärkeä osa-alue, johon olen jo nyt osaltani päässyt vaikuttamaan tulevaisuusvaliokunnan kautta. Kun edustajistotoiminta toimii, saadaan edustajista irti yhteiseksi hyväksi se potentiaali, joka jokaisessa varmasti piilee. Tällä tavalla edustajisto voi omalta osaltaan olla voimaannuttamassa edaattoreitaan oman elämänsä subjekteiksi.


Parhaimmillani olen kokenut edustajistossa olleeni taustavaikuttajan roolissa. Ongelmien ratkaisu, haasteet ja ideointi kiehtovat. Haluan etsiä ja löytää yhteistä hyvää. Jos haluat nähdä minut vielä vaikuttamassa edustajistossa, kirjoita 10 äänestysruudullesi.

11 Anne Ilona Surakka


Olen Ilona Surakka. Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa venäjää ja kauppatieteitä toista vuotta sekä aineenopettajan pedagogisia opintoja. Olen hyvin ihmisläheinen ja siksi haluankin panostaa edustajistovaalien kautta erityisesti yksilöihin ja heidän hyvinvointiin, enkä vain suureen "yliopisto-opiskelijoiden massaan". Haluan kohdata opiskelijoita yksilöinä ja kuunnella mitä juuri Sinulla on sanottavana ja miten MINÄ voisin niihin asioihin omalta osaltani vaikuttaa.

Kokemus vaikuttamisesta, halu vaikuttaa ja politiikan kuvioissa mukana oleminen on kai vähän periytyvää(: Olen ollut aikaisemmin Joensuun nuorisovaltuustossa sekä sosiaaliterveyslautakunnan kokouksissa edustajajäsenenä. Lisäksi olen ollut osallisena lähes kaikessa politiikkaan liittyvässä asiassa ja tapahtumassa. Rakastan ihmisiä ja pidän erilaisten ihmisten kanssa keskustelemisesta, sillä uusia näkökulmia ja ideoita ei voi olla koskaan liikaa!

Haluan kiinnittää huomiota erityisesti meidän yliopisto-opiskelijoiden hyvinvointiin, niin henkiseen kuin fyysiseenkin. Esimerkiksi uusien opiskelijoiden ryhmäytyminen ja porukkaan mukaan pääseminen on mielestäni todella tärkeää. Myös se, että jokainen saisi äänensä kuuluviin, on minulle tärkeää. Meiltä yliopisto-opiskelijoita löytyy myös paljon hyviä ideoita ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Se potentiaali, mikä meistä kaikista löytyy, on vain saatava esille! Ja minun kauttani se onnistuu aivan varmasti! (: Fyysisen hyvinvoinnin puolelta haluaisin parantaa YTHS.n palveluiden pelaamista. Vaikka on hienoa, että meiltä löytyy monipuolisia terveyspalveluita yliopistolta, niiden toimivuus ja saatavuus eivät aina toimi niinkuin pitäisi. Mielestäni myös eräs tärkeä asia, joka puuttuu meidän saataviltamme, on opinto-ohjaajat. Olisi hienoa, jos yliopistollamme olisi mahdollista varata opoaika ja jutella juuri siihen tehtävään pätevöityneen ammattilaisen kanssa, jolta saisimme monipuolisesti ja puolueettomasti vaihtoehtoja opiskelullemme, jotta löytäisimme jokainen sen mieleisemme ammatin ja alan ja valmistuisimme ajallamme ilman turhia ylimääräisiä opiskeluvuosia.

Änestä minua niin olen SINUN tukenasi, tehdään yhdessä yliopistomaailmastamme parempi paikka opiskella ja nauttia elämämme parhaista vuosista! Kiitos (:

12 Emmiina Tuutti


Kokemusta edariin!


Olen 24-vuotias opo-opiskelija Joensuun kampukselta. Olen toiminut ISYY:n edaattorina jo edellisellä kaudella, ja vielä riittäisi intoa vaikuttaa ylioppilaskunnan asioihin opiskelujen loppumiseen saakka. Minulla on vahva ainejärjestötausta, ja olen aiemmin toiminut Opossumi ry:n hallituksessa sosiaalipoliittisena vastaavana ja pj:nä. Ainejärjestöasiat ovat siis sydäntä lähellä. Edustajistossa olen vaikuttanut myös tulevaisuusvaliokunnassa ja ollut mukana kehittämässä tulevaisuusvaliokunnan toimintaa ja strategiatyötä.


Edellisellä kaudella saimme mielestäni paljon hyvää aikaan Puolueettomissa. ISYY:n avajaiset saivat alkunsa tänä syksynä ja toivoisin tapahtumaa kehitettävän edelleen. Tulevana opona olen kiinnostunut myös siitä, millaista ohjausta kampuksella saa. ISYY:n toimintasuunnitelmaan 2012 olen edustajiston kokouksessa ehdottanut lisättävän, että yo-kunta vaikuttaisi opinto-ohjauksen riittävyyteen jokaiselle opiskelijalle. Keinoja ovat esimerkiksi ope- ja opiskelijatuutoroinnin kehittäminen ja ohjauksen koulutuksen osaamisen hyödyntäminen tootoriopettajien ja -opiskelijoiden koulutuksissa.


Muutenkin ISYY:ssä on vielä paljon tehtävää unelmien ylioppilaskunnan tavoitetilan saavuttamiseksi. Esimerkiksi viestinnän teemavuosi oli mahtava asia, ja yo-kunnan viestintä on parantunut jo paljon. Nettisivujen uudistaminen on kuitenkin vielä tehtävä loppuun ja muutoinkin viestintää voidaan kehittää edelleen. Puolueettomat ovat alusta asti olleet edistämässä yo-kunnan tilojen siirtämistä myös Joensuussa kampusalueelle. Vihdoin tämä toive on lähellä toteutumistaan, mutta sen eteen on vielä tehtävää. Kuopiossa yo-kunnan tilat ovat lähellä opiskelijaa kampuksella, ja tiloihin voi mennä levähtämään ja hengailemaan opiskelujen lomassa. Toivottavasti tämä on pian mahdollista myös Joensuussa opiskeleville!


-----

Some of my thoughts in English:


My name is Emmiina Tuutti and I'm studying to become a study counsellor at the University of Eastern Finland on Joensuu campus. I have worked as a member of the student council during the last season, and I still have ideas and energy to keep promoting students' cause until my graduating.

For me, the important things are students' own clubs and organisations on the three campuses. We need to ensure the continue of the activity of the different organisations, because these organisations (for example ESN Joensuu or the many organisations for different subjects) offer activities and communities for our students nearby them. These organisations and clubs are also groups where people can meet and socialise eachother over the borders of the main subjects and faculties.

Another important matter is students' spaces at the campuses. We need a room for the student organisation at the Joensuu campus too. The room could be an office but at the same time it should be like a living room for students. There should be microwave-ovens and board cames for the students' free use. There people could meet eachother and the student organisation would become more concrete to all the students.

Third important thing for me, as a counsellor student, is the good quality of the counselling at our university. Now there is not enought good quality counselling and guidance for all the students.


13 Leonid Yakovlev



Tervehdys! Olen 24-vuotias historian pääaineopiskelija ja palasin ehdokkaaksi sitten fuksivuoden 2007 edustajistovaalien. Olen suorittamassa myös opettajan pätevyyttä ja sivuaineena luen venäjän kieltä ja kultuuria. Teologian opinnot kurkistelevat kulman takaa sinnikkäästi jo kolmatta vuotta. Olen mukana ainejärjestö Varnitsan lehden toimituksessa sekä otan aktiivisesti osaa sen järjestämiin tapahtumiin - olipa kyseessä sitten maakuntamatka tai tietovisa. Sammumatonta liikuntanälkääni olen yrittänyt taltuttaa monilla urheilulajeilla joista mainittakoon nyt sähly, sulkapallo sekä curling.

Entäs tämä edarikampanjointini? Yliopiston salamyhkäinen toimintakulttuuri - ja etenkin uusi tulostuskiintiö - oli se viimeinen pisara joka sai minut lähtemään näihin vaaleihin: peräänkuuluttamaan parempaa tiedotusta, opiskelua vaikeuttavien mutkien (kuten kirjaston varausmaksujen) poistamista, sekä päähänpotkittujen aineiden oikeuksen ajamista. Näin suuret linjat manitakseni. Tule rohkeasti juttelemaan käytävillä ja kampusalueella, sillä sitoudun kuuntelemaan.

Puolueettomien ehdokkaat

2 Herranen Jussi

3 Ihalainen Eetu

4 Kondra Anna

5 Laitinen Lauri

6 Leirilaakso Tommi

7 Lindholm Tuomas

8 Oinonen Katja

9 Raudaskoski Miika

10 Rissanen Anniina

11 Surakka Anne Ilona

12 Tuutti Emmiina

13 Yakovlev Leonid

tiistai 27. syyskuuta 2011

Vaalitavoitteita 2011

Viestinnän kehittäminen

Ylioppilaskunnassa
- Nettisivu-uudistus saatava loppuun.
- Viestinnän teemavuosi päättyy, mutta tiedotus ei saa loppua.

Yliopistossa
- Intran kehittäminen: opiskelijalle tarpeellinen tieto löydettävä nopeasti.
- Vastuut selviksi – ”ei kuulu mulle” liian yleinen vastaus.




Kampus haltuun!


Viihtyvyys
- oleskelutiloja
- ryhmätyötiloja

Kirjasto
- Ilta- ja yökäyttöä suunniteltava edelleen.
- Varausmaksut huolettavat – Miten varmistetaan yhtäläiset opiskelumahdollisuudet?
- Opiskelun kustannusten oltava mahdollisimman alhaiset.

Ylioppilaskunta kampukselle
- Henkilökunta ja palvelut lähemmäs opiskelijaa.
- Ylioppilaskunnan keskustan tilojen vuokraus eteenpäin.

perjantai 2. syyskuuta 2011

Puolueettomat facebookissa













Tuorein tieto meistä löytyy facebookista:


http://www.facebook.com/group.php?gid=50445011098


Liity ryhmään tai tule muuten vain tutustumaan!