keskiviikko 5. lokakuuta 2011

9 Miika Raudaskoski


Olen 22-vuotias historian opiskelija ja menossa on neljäs vuosi yliopistossa. Sivuaineita on tullut luettua tavoitteena valmistua täältä historian, yhteiskuntaopin ja uskonnon opettajaksi sekä kenties vielä luokanopettajaksi. Olen lähtöisin Joensuun Noljakasta, varttunut Viinijärvellä ja palannut jälleen takaisin joensuulaiseksi. Verenperintöä on Pohjanmaalta ja Kainuusta, mikä selittänee sen, että sanon asioista suoraan ja kipakasti. Omien opintojen ohella olen nyt toista vuotta tuutoroimassa historian fukseja ja lisäksi toimin ainejärjestölehden toimitussihteerinä. Tämän kaiken vastapainoksi harrastan lenkkeilyä, pyöräilyä, hiihtoa, dekkareita ja matkailua. Lisäksi olen innokas penkkiurheilija, eritoten jalkapallo on lähellä sydäntä.


Lähdin edustajistovaaliehdokkaaksi, koska Itä-Suomen yliopisto näyttää vuodesta toiseen tarjoavan enemmän tai vähemmän ikäviä yllätyksiä opiskelijoilleen. Toivon voivani olla mukana vaikuttamassa siihen, että ylioppilaskunta toimisi entistä vahvempana opiskelijoidensa etujen valvojana. Koska joudumme maksamaan pakkojäsenmaksun, pitää rahalla saada myös vastinetta. Ylioppilaskunnan virallinen edustus loisti poissaolollaan viime joulukuussa järjestetyssä mielenosoituksessa, jossa vaadimme avoimempaa päätöksentekoa ja parempaa tiedottamista. Olin mukana tuon mielenosoituksen valmistelussa ja lehtikirjoittelussa, joten siltä osin itsensä likoon laittaminen yhteisten asioiden puolesta on jo tuttua. Kenties saavutimme tuolla ”rähinöinnillä” jotain, mutta ei maailma valmiiksi tullut. Tänä syksynä opiskelijoiden tulostuskiintiöitä alennettiin ja kirjasto otti käyttöön käsittämättömän varausmaksujärjestelmän. Kummastakaan asiasta ei liiemmin tiedotettu, vaan niistä ainoastaan ilmoitettiin. Tämän vuoksi pitää vielä katsoa tämä edustajistovaalikortti, ennen kuin voin hyvällä omalla tunnolla tästä ”firmasta” valmistua.


Puolueettomat oli aikalailla itsestään selvä vaihtoehto, sillä en ole minkään puolueen jäsen. En myöskään näe puoluepoliittista ryhmittäytymistä parhaana ja oikeana tapana ajaa opiskelijoiden etua ylioppilaskunnassa. Tärkeintä pitää olla vaikuttaminen asioihin, ei puoluekirjan taakse ryhmittäytyminen tai poliittisten irtopisteiden kalastelu. Jos haluat edustajistoon uuden kasvon ajamaan yhteisiä asioita, valitse numero ja äänestä. Jörn Donneria mukaillen: Äänestäminen kannattaa aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti